Het is inmiddels een maand later, maar mijn doel ben ik nog niet uit het oog verloren. Ik heb namelijk als doel om alle interessante geografische punten van de gemeente De Bilt te bezoeken. Bezocht ik vorige keer het meest noordelijke puntje van gemeente De Bilt , deze keer ging ik naar het hoogste punt van de gemeente en het meest oostelijke punt.

Voor het hoogste punt had ik me voorbereid met klimtouw en ik zat zelfs te denken om misschien zuurstofflessen mee te nemen vanwege de duizelingwekkende hoogte van  ongeveer 10 meter boven zeeniveau. Aangezien dit punt op privé terrein ligt heb ik er geen foto van gemaakt, dit had ik, zoals een echte gentleman het betaamt, afgesproken met degene die mij zéér vriendelijk heeft ontvangen. Het ligt in ieder geval in de buurt van de oostelijke grens van de gemeente. En neen het bleek dus niet zo hoog te zijn als hieronder op de grens tussen Italië  en Oostenrijk waar de Europese hoofdwaterscheiding over de hoogste toppen loopt…..

Het meest oostelijke punt dan. Dat ligt ergens op een voetpad in het Panbos.

Met een GPS wel te doen, maar waar het exact is laat zich natuurlijk raden: is het die boom, of toch die andere?  Het is in iedere geval een schitterende plek midden in het Panbos op de grens met de gemeente Zeist.  Het is er nu schitterend groen en het bos wordt veel bezocht door wandelaars. Vroeger liep hier de spoorlijn naar Zeist in de buurt, nu is er een fietspad overheen gelegd. Een mooi stuk over die verdwenen spoorlijn valt te lezen bij het Online Museum De Bilt.

Zo en nu nog het meest zuidelijke, westelijke en laagste punt van de gemeente nog bezoeken!